Veelgestelde Vragen

Ingrediënten & Mengsel

Worden er zoetstoffen gebruikt?

LumnaGlow kiest voor de kracht van kleine beetjes sucralose in plaats van hoge doses andere zoetstoffen zoals stevia of monniksfruit om diezelfde heerlijke smaak te bereiken. Waarom? Omdat we geloven dat het gebruik van grote hoeveelheden stevia en andere zoetstoffen het hele idee van alternatieve zoetstoffen tenietdoet. Met een microdosis sucralose bereiken we precies wat we willen, zonder overboord te gaan. Het is de perfecte zoete balans!

Waarom wordt er sucralose gebruikt?

Er zijn veel enge verhalen en verkeerde informatie over sucralose. Misschien heb je gehoord dat kunstmatige zoetstoffen gevaarlijk zijn. Of misschien heb je gehoord dat ze ervoor zorgen dat je lichaam denkt dat er suiker binnenkomt, waardoor een insulinepiek ontstaat. Maar hier bij LumnaGlow willen we feiten van fictie scheiden. 

Sucralose is ongeveer 600 keer zo zoet als suiker, maar bevat geen calorieën. Het is een geweldige manier om je eten of drinken zoeter te maken zonder suiker en calorieën toe te voegen. Sommige mensen twijfelen echter of het de moeite waard is om een paar calorieën te besparen. 

Er zijn recente beweringen dat sucralose schadelijk kan zijn voor onze darmmicroflora. Aangezien onze darmgezondheid verband houdt met ons metabolisme en immuunsysteem, willen we alles vermijden wat een negatieve invloed kan hebben. Gelukkig worden deze beweringen niet ondersteund door gegevens.

Studies hebben aangetoond dat sucralose niet wordt gemetaboliseerd door ons lichaam, zelfs niet bij langdurig gebruik. Dit betekent dat onze darmmicroflora de sucralose niet afbreekt en zich ook niet aanpast aan langdurige inname ervan. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat sucralose niet genotoxisch is, wat betekent dat het geen mutageen of kankerverwekkend effect heeft.

Deskundigen op het gebied van genotoxiciteit ondersteunen deze bevindingen. In het algemeen wordt sucralose geprezen omdat het suiker in ons dieet kan vervangen. Zowel de Europese Vereniging voor de studie van Diabetes als het FAVV beschouwen sucralose als een veilige en aanvaardbare vervanging voor suiker.

Bij LumnaGlow is ons doel om jou te helpen groeien en de beste versie van jezelf te worden. Daarom gebruiken we alleen ingrediënten waar we vertrouwen in hebben. We moeten je echter wel waarschuwen voor één bijwerking van sucralose... je zult moeite hebben om te stoppen na slechts één schepje!

Wat is de volledige lijst met ingrediënten?

Marine collageenpoeder (kabeljauw, schelvis), citroenzuur (voedingszuur), magnesium tri-citraat, l-glutamine, groene thee-extract (Camellia sinensis), hyaluronzuur, aroma, natuurlijk aroma, sucralose (zoetstof), ascorbinezuur (vit. C), zink gluconaat, maltodextrin, bacillus coagulans, kurkuma (Curcuma longa).

Allergenen: Bevat vis. Kan sporen bevatten van gluten, (aard)noten, melk, ei en soja.

Hoeveel suiker zit er in onze collageen booster?

Onze collageen booster bevat NUL gram suiker!

Verandert het poeder van kleur wanneer het wordt gemengd?

Zeker weten! Wanneer je LumnaGlow collageen mengt, zal je merken dat het van kleur verandert naar een prachtige oranje tint. Dit is eigenlijk een goed teken, want het betekent dat de verbindingen volledig zijn opgenomen in je drankje. Dus, als je die mooie oranje kleur ziet, weet je dat je collageen perfect gemengd is en klaar is om zijn magie te verspreiden!

Is collageen geschikt voor veganisten?

Collageen is afkomstig van dierlijke bronnen en daarom niet geschikt voor veganisten. Ons marine collageen is afkomstig van vissenschubben en is geschikt voor mensen die een pescatarian dieet volgen.

Worden er vulstoffen gebruikt?

We geloven sterk in het leveren van producten van de hoogste kwaliteit aan onze klanten. Daarom gebruiken we geen vulstoffen of bindmiddelen. We streven ernaar om schone en natuurlijke supplementen te bieden, zodat je kunt genieten van de pure voordelen van onze producten zonder onnodige toevoegingen. Je kunt erop vertrouwen dat LumnaGlow zich inzet voor puurheid en kwaliteit in alles wat we doen.

Dosering

Hoeveel keer per dag moet ik het innemen?

Om de beste resultaten te behalen, raden we aan om één dosering per dag van 10g (2 maatschepjes) in te nemen.

Wat is het ideale moment om het in te nemen?

Het beste moment om het in te nemen, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en dagelijkse routine. Hier zijn enkele suggesties:

Veel mensen geven er de voorkeur aan om het 's ochtends in te nemen, direct na het ontwaken. Dit kan een verfrissende start van de dag zijn en je voorzien van een boost van collageen om je dag goed te beginnen.

Anderen geven er de voorkeur aan om de dosering 's avonds voor het slapengaan in te nemen. Het kan een rustgevend ritueel zijn om je dag mee af te sluiten en je lichaam te ondersteunen tijdens het herstel gedurende de nacht.

Moet ik stoppen met het innemen ervan na een bepaalde tijd?

Er is geen vastgestelde tijdslimiet voor het innemen van collageen, en het is over het algemeen veilig om het op lange termijn te gebruiken. Om de beste resultaten te behalen, raden we aan om consistent te zijn. Door regelmatig en langdurig gebruik kun je de voordelen van collageensuppletie maximaliseren.

Productie & Verzending

Wordt het collageen geproduceerd in een veilige faciliteit?

Bij LumnaGlow hechten we de grootste waarde aan de veiligheid en kwaliteit van onze producten. Daarom wordt ons collageen geproduceerd in een hoogwaardige faciliteit die voldoet aan strikte veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Onze productiefaciliteit volgt strenge protocollen en procedures om ervoor te zorgen dat het collageen op een veilige en hygiënische manier wordt geproduceerd. We werken samen met gecertificeerde leveranciers en voeren regelmatig kwaliteitscontroles uit om ervoor te zorgen dat ons collageen voldoet aan de hoogste normen.

Je kunt erop vertrouwen dat LumnaGlow zich inzet voor de veiligheid en kwaliteit van onze producten, zodat je met een gerust hart kunt genieten van de voordelen van ons collageen.

Ik ben van gedachten veranderd over mijn aankoop, maar het is nog niet aangekomen, wat moet ik doen?

Helaas, vanwege het hoge volume aan bestellingen dat ons uitvoeringsteam dagelijks verwerkt, kunnen we op dit moment geen wijzigingen aanbrengen in de bestelgegevens nadat je aankoop is ingediend.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling is verwerkt?

We streven ernaar om bestellingen binnen 24 werkuren te verwerken. Zodra je een bestelling plaatst, ontvang je binnen deze termijn een bevestigingsnummer. Als je een bestelling hebt geplaatst en geen bevestigingsnummer hebt ontvangen, raden we je aan om contact met ons op te nemen via support@lumnaglow.com. Ons team staat klaar om je te helpen en eventuele vragen of problemen met betrekking tot je bestelling op te lossen.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt verzonden?

Gemiddeld kun je verwachten dat standaardverzendingen 1-2 werkdagen duren nadat je bestelling is verwerkt. Onthoud dat dit slechts een geschatte tijdsperiode is en de daadwerkelijke bezorgtijden kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals jouw locatie en eventuele onverwachte omstandigheden tijdens het transport.

We doen ons best om jouw bestelling op tijd te bezorgen en zullen je voorzien van trackinginformatie, zodat je de voortgang van je zending kunt volgen. Als je vragen hebt of verdere hulp nodig hebt met betrekking tot de bezorging van je bestelling, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Collageen

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten begin te zien?

Individuele resultaten kunnen variëren afhankelijk van de levensstijl, maar zichtbare resultaten worden gemiddeld na 28 dagen verwacht bij inname van 5 tot 15 gram collageen of meer per dag.

Wat is collageen eigenlijk?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam, verantwoordelijk voor ongeveer een derde van de totale eiwitsamenstelling. Het speelt een essentiële rol als bouwsteen in verschillende weefsels, waaronder botten, huid, spieren, pezen en ligamenten. Daarnaast wordt collageen ook aangetroffen in andere delen van het lichaam, zoals bloedvaten, hoornvliezen en tanden. Je zou kunnen zeggen dat het fungeert als een soort "lijm" die al deze elementen samenbindt. Het is dus echt belangrijk!

Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam echter minder collageen van lagere kwaliteit. Gelukkig zijn er bronnen van collageen die je kunnen helpen dit aan te vullen. Dierlijke producten, zoals bottenbouillon, gelatine, kippenvel en varkenshuid, zijn rijk aan collageen. Door deze voedingsmiddelen te consumeren, kun je je lichaam voorzien van extra collageen.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het aanvullen van collageen kan helpen bij het verbeteren van de huidtextuur, het vergroten van de spiermassa en het verminderen van gewrichtspijn, zoals bij artrose. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen die collageen kan bieden.

Waar kan ik collageen best bewaren?

Om de kwaliteit en versheid van het collageen te behouden, wordt aanbevolen om het op een koele en droge plaats te bewaren, uit direct zonlicht. Een keukenkastje of voorraadkast is vaak een geschikte opslaglocatie. Zorg ervoor dat de verpakking goed gesloten is om blootstelling aan vocht te voorkomen. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je collageen in optimale conditie blijft.

Hoe kan ik collageenverlies voorkomen?

Hoewel het moeilijk is om volledig collageenverlies te voorkomen naarmate je ouder wordt, zijn er wel actieve maatregelen die je kunt nemen om het verlies te beperken. Naast het dagelijks innemen van onze collageen booster, zijn hier enkele tips:

Zorg voor voldoende slaap: Een goede nachtrust bevordert het natuurlijke herstelproces van je lichaam, inclusief de productie van collageen.

Beperk de inname van suiker: Overmatige suikerinname kan leiden tot de afbraak van collageen en versnelde huidveroudering. Probeer suikerrijke voedingsmiddelen en dranken te vermijden.

Bescherm je gewrichten: Vermijd blessures en overmatige druk op je gewrichten, omdat dit het collageen in de gewrichten kan beschadigen. Zorg voor een goede houding en gebruik de juiste technieken tijdens het sporten of tillen.

Bescherm je huid tegen overmatige blootstelling aan de zon: Langdurige blootstelling aan de zon kan de afbraak van collageen versnellen en leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Gebruik altijd zonbescherming en beperk de blootstelling aan direct zonlicht.

Blijf actief: Regelmatige lichaamsbeweging stimuleert de doorbloeding en de aanmaak van collageen. Vermijd langdurig zitten en probeer dagelijks actief te zijn.

Door deze maatregelen te volgen, kun je de gezondheid van je collageen ondersteunen en het verlies ervan beperken.

Zijn er bijwerkingen bij het nemen van collageen?

Er zijn geen bekende bijwerkingen gemeld bij het nemen van collageen. Het is over het algemeen veilig voor de meeste mensen. Het is echter altijd belangrijk om te controleren op eventuele allergieën voor de ingrediënten in het collageenproduct. Als je weet dat je allergisch bent voor een van de ingrediënten, is het raadzaam om een alternatieve optie te kiezen. Het is ook verstandig om bij twijfel een arts of zorgverlener te raadplegen voordat je nieuwe voedingssupplementen inneemt.